Цена: 55,00ЛВ. skype
Код на продукта: sak198
Наличност: В наличност
Картичка:
Подаръчна опаковка:
Ваза:
Вино към Вашата поръчка:
Бонбони към Вашата поръчка:
Плюшено мече към Вашата поръчка:
Брой:
Етикети:

Ехмея / Aechmea fasciata 50/15

Описание: В природата се срещат повече от 170 вида ехмеи. Ехмеята принадлежи към ананосовите растения. Листата й са дъговидни и извити навън, жилави и сиво-зелени на цвят. Цъфти на втората и третата година в периода от май до октомври. Цветът е съставен от голям брой розови брахтеи с бодливи ръбчета. След цъфтежа обаче растението умира. Грижи: трябва да се полива с филтрирана вода, иначе по листата ще се появят бели петна. През лятото често пръскайте растението с топла вода, за да му осигурите нужната влажност на въздуха. По време на растежа подхранвайте всяка седмица с течна тор. Прецъфтелите цветове се отстраняват. В периода на растеж се нуждае от редовно захранване и обилно поливане, през зимата по-умерено поливане. Място: Подходящо е за просторни помещения. Растението обича топло и слънчево място. По възможност го дръжте на открито през лятото, а есента го вкарвайте в помещение. Отглежда се при умерена температура, но не по-ниска от 10 С* през зимата. Силните температурни колебания трябва да се избягват. Размножаване: Размножава се с резници през лятото, а семената, посадени напролет, при температури около 20 С* бързо поникват. Пресажда се веднъж на две години след прецъфтяването му, напролет. След цъфтежа растението загива, но преди това ехмеята оставя две-три издънки, чрез които новото растение щв покълне. Вкоренените издънки се пресаждат в специална пръст за бромелии. Съвет на градинаря: Ако ехмеята не цъфтят, поставете в саксията ябълка под етилен. До 2 дни растението ще цъфне.

- Доставката в сайта  е БЕЗПЛАТНА, когато поръчката е направена до 17.00 часа на предния ден, ако поръчката е направена след това тя се счита за експресна и към цената на артикула се добавят 10.00лв.

- Доставки се извършват в два часови интервала - 8.30 - 13.00 ч. и 13.00 - 18.30 часа, за фиксиран час или доставка извън това време - следва да се свържете с нас !

- Можете да закупите този продукт с онлайн разплащане, банков превод, на каса на EasyPay, наложен платеж или да го заплатите на място в някой от нашите магазини.

- Доставката може да бъде направена в цяла България!

- За уточнения или друга информация по поръчката, моля попълнете ги в полето "Забележка". Поръчката ще бъде обработена след като потвърдите плащането, независимо от неговият начин. Закупуването на продукт означава, че сте прочели и сте съгласни с общите условия на този сайт.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!
Лош Добър