Цена: 35,00ЛВ. skype
Код на продукта: sak203
Наличност: В наличност
Картичка:
Подаръчна опаковка:
Ваза:
Вино към Вашата поръчка:
Бонбони към Вашата поръчка:
Плюшено мече към Вашата поръчка:
Брой:
Етикети:

Папрат/Nephrolepis bostoniensis 40/17

Нефролепис екзалтата е многогодишно тревисто растение, което у нас се отглежда като листнодекоративна саксийна култура. Произхожда от тропичните райони на Югоизточна Aзия. Образува подземно коренище, което носи на върха си розетка от листа. Листата са сложни, еднократно перести, силно удължени, големи. Достигат на дължина до 100 см, а на ширина- до 10 см. Освен това растенията образуват безлистни леторасти, покрити с люспи. При досег с почвата тези леторасти се вкореняват и развиват нови розетки от листа. От този вид се отглеждат и доста култивари с различни размери на листата, степен на разчленяване и нарязване. В култура растенията се развиват добре при температура около 20 градуса. През зимата температурата не бива да пада под 12 градуса. Изискват интензивно осветление, но не и пряко слънчево огряване. Почвената смеска трябва да бъде въздухо-и водопроницаема, с леко кисела реакция. Може да се използват почвени смески от листовка, торф и пясък в съотношение 4:1:1 или ерикова почва, парникова почва и торф в съотношение1:1:1. Поливането трябва да бъде редовно и обилно по време на вегетация, но без излишна влага. През зимата поливането намалява. Растението се размножава чрез отделянето на новите розетки, образувани по безлистните леторасти, стъблени повлекла. У нас видът се използва много често за вътрешна украса. Размножава се и при домашни условия.

- Доставката в сайта  е БЕЗПЛАТНА, когато поръчката е направена до 17.00 часа на предния ден, ако поръчката е направена след това тя се счита за експресна и към цената на артикула се добавят 10.00лв.

- Доставки се извършват в два часови интервала - 8.30 - 13.00 ч. и 13.00 - 18.30 часа, за фиксиран час или доставка извън това време - следва да се свържете с нас !

- Можете да закупите този продукт с онлайн разплащане, банков превод, на каса на EasyPay, наложен платеж или да го заплатите на място в някой от нашите магазини.

- Доставката може да бъде направена в цяла България!

- За уточнения или друга информация по поръчката, моля попълнете ги в полето "Забележка". Поръчката ще бъде обработена след като потвърдите плащането, независимо от неговият начин. Закупуването на продукт означава, че сте прочели и сте съгласни с общите условия на този сайт.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!
Лош Добър