Цена: 150,00ЛВ. skype
Код на продукта: sak216
Наличност: В наличност
Картичка:
Подаръчна опаковка:
Ваза:
Вино към Вашата поръчка:
Бонбони към Вашата поръчка:
Плюшено мече към Вашата поръчка:
Брой:
Етикети:

Юка / Yucca elephantipes 170/24

Описание: Юката произхожда от Средна Америка. Тя е устойчиво растение, много лесно за отглеждане. Прилича на палма с дебело, късо стъбло и гъвкави тъмнозелени листа с неравни и грапави краища. Цветовете на юката са бели като звънчета с приятен аромат, образуващи гроздове. Трудно цъфти в домашни условия. Наричат я още "палмова лилия". Не е скъпа, лесно се култивира и е подходяща за начинаещи цветари. Лесно може да пригодите размера към вашето помещение като подрежете стъблото до необходимата височина. Излизащата от стъблото листна маса се сгъстяват с времето, но стъблото не може да порастне допълнително. Грижи: Температура: 18-24° С , през зимата – не по – малко от 10° С. Поливане: Не се допуска задържане на вода. Полива се редовно от пролетта до есента. Зимата почвата трябва да е съвсем леко овлажнена. Подхранване: Всяка седмица през пролетта и лятото. Зимата не е неоходимо. Почва: Глинесто - хумусна, песаклива почва, която пропуска добре водата. Добре се развива и в готови смески. Добра комбинация е пръст, торф и пясък в съотношение (1:1:1) Влажност: Обича нормална влажност на въздуха. Редовно избърсвайте листата от прах. Място: Светлолюбиво растение, което добре понася и слънчево огряване. През лятото може да се изнесе на двора или балкона. Предпочита нормалната стайна температура. Добре е през зимата да я преместите на хладно място с температура около 10-15 С. Размножаване: Размножава чрез стъблени резници. След като отрежете, оставете наколко часа да засъхне мястото на среза и го засадете в саксия поставена на топло и с висока влажност на въздуха място. От едно дълго стъбло може да се отрежат няколко резника. Съвет на градинаря: Предпочита глинените съдове пред пластмасовите. Пресаждане трявба да се извършва всеки 2- 3 години. Засадете няколко растения с различна височина заедно в една саксия. Така няма да се виждат оголените стъбла и ще изглежда по красиво.

- Доставката в сайта  е БЕЗПЛАТНА, когато поръчката е направена до 17.00 часа на предния ден, ако поръчката е направена след това тя се счита за експресна и към цената на артикула се добавят 10.00лв.

- Доставки се извършват в два часови интервала - 8.30 - 13.00 ч. и 13.00 - 18.30 часа, за фиксиран час или доставка извън това време - следва да се свържете с нас !

- Можете да закупите този продукт с онлайн разплащане, банков превод, на каса на EasyPay, наложен платеж или да го заплатите на място в някой от нашите магазини.

- Доставката може да бъде направена в цяла България!

- За уточнения или друга информация по поръчката, моля попълнете ги в полето "Забележка". Поръчката ще бъде обработена след като потвърдите плащането, независимо от неговият начин. Закупуването на продукт означава, че сте прочели и сте съгласни с общите условия на този сайт.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!
Лош Добър